Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Γιώργος Σταθάκης: Ο… αγράμματος καθηγητής του ΣΥΡΙΖΑ;

Του Μιχαήλ Βασιλείου
To Στίγμα: Ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες μας;
Βάλθηκαν να μας τρελάνουν, δεν εξηγείται αλλιώς. Η είδηση που μεταδίδεται αφορά τον Γιώργο Σταθάκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φέρεται να έχει προκαλέσει την οργή της Αριστερής Πλατφόρμας, και άλλων συνιστωσών του κόμματος, με τις δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM.
Ο Σταθάκης έχει δηλώσει νωρίτερα σήμερα, ότι «αν ισχύσει η σημερινή φορολογία και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα. Δεν θα αλλάξουμε κανένα φορολογικό συντελεστή. Τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει αυτό».
Πρώτη παρατήρηση δεν μπορεί παρά να είναι, ότι ο… καλοστεκούμενος οικονομικά – οικογενειακά (του ευχόμαστε ολόψυχα πάντα να ευημερεί προσωπικά) καθηγητής και υποψήφιος «σοφός» του οικονομικού επιτελείου μελλοντικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατεί να κατανοήσει, ότι η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει «γονατίσει» από τη φοροεπιδρομή.
Αδυνατεί να κατανοήσει, ότι για να πληρωθούν όσα ζητά το αδηφάγο και πλαδαρό (και διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό κ.λπ. θα «φάμε» ένα άρθρο αν καταγράψουμε όλους τους χαρακτηρισμούς, κάποιοι εκ των οποίων εντάσσονται στην κατηγορία των ύβρεων) ελληνικό κράτος, όσοι πολίτες εξακολουθούν και πληρώνουν, «καίνε λίπος», δηλαδή ό,τι έχει περισσέψει από τις αποταμιεύσεις προηγουμένων ετών.

Ας το αφήσουμε αυτό. Είναι εν μέρει κατανοητό. Όταν έχεις και κομπόδεμα και σοβαρότατα έσοδα εν μέσω κρίσης (από τη δική μας φορολογία), ίσως απλά θεωρείς ότι πληρώνεις και συνεχίζεις να έχεις για το σούπερ μάρκετ, για τα έξοδα των παιδιών σου και άλλα πολλά.
Αυτό που είναι όμως εντελώς ακατανόητο, είναι πώς είναι δυνατόν, ολόκληρος καθηγητής, να μη βλέπει ότι δεν υπάρχει κατανάλωση, άρα δεν υπάρχει χρήμα στον κόσμο. Πως δεν μπορεί να κατανοήσει ότι πρέπει να είσαι εντελώς φελλός και αγράμματος όταν δεν καταλαβαίνεις, πως εάν δεν υπάρξει ξανά οικονομική δραστηριότητα δεν πρόκειται να εισπράξει χρήμα όσο και να περιμένει.
Πόσο μπουμπούνας πρέπει να είσαι για να μη βλέπεις ότι είναι ελάχιστες πλέον οι εταιρίες που παρουσιάζουν κέρδη; Τι θα φορολογήσεις ρε αθεόφοβε!!! Τη χασούρα; Και πώς θα πληρώσεις ρε κουφιοκεφαλάκη εθνοσωτήρα τα επιδόματα ανεργίας από τις στρατιές των νέων ανέργων που θα μαζευτούν, διότι, αγράμματε κρατικοδίαιτε, όταν οι εταιρίες δεν έχουν κέρδη ΚΛΕΙΝΟΥΝ!!! Από πού θα εισπράξεις;
Άι σιχτίρ… να δουλεύουμε όλοι οι του ιδιωτικού τομέα για να συντηρούμε πολιτική τάξη κηφήνων.

Πηγή:
www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: